Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

Filologifiasko

with 2 comments

Odd Grenland er oppkalt etter Orvar-Odd. Eller pile-Odd, om du vil. Orvar-Odd, den tre hundre år gamle superhelten med magiske piler og en fullstendig forståelig frykt for spåkoner.

Hägar the HorribleDenne lille lekkerbiskenen av en fun-fact kan jeg servere takket være det faktum at jeg for et halvt års tid siden meldte meg opp i et UiO-fag, mest for å forberede den understimulerte hjernen min på en kommende studietilværelse. Jeg tok en rask titt på aktuelle fag tilgjengelig for enkeltemnestudenter, luket ut de som hadde obligatorisk oppmøte og annet visvas jeg ikke ville få tid til, og gikk for det jeg syntes var mest interessant. Dermed endte jeg opp med NFI1320, Norrøn litteratur.

Hårek av Tjøtta tegnet av Halfdan EgediusEtter planen skulle jeg konsentrere meg om opptaksprøver til en annen skole, i tillegg å tjene til daglig brød gjennom fulltidsjobben min, mesteparten av semesteret. Først da det gjenstod et par uker til eksamen tok jeg frem bunken av herlige sagaer og tekster som sto på pensum, samt det heller knusktørre lærebokstoffet om eddametrikk og historikken rundt den norrøne litteraturen. Etter å ha rast gjennom et par langdryge og noen kjempefestlige sagaer viste det seg at jeg ikke fikk ta eksamen likevel, ettersom jeg ikke hadde levert en obligatorisk kvalifiseringsoppgave. Fytti katta, så surt det er å være sløv og uoppmerksom.

Med andre ord sitter jeg igjen med ålreit oversikt over norrøn litteratur, og noen facts som for vanlige folk på nachspiel ikke vil være fun eller spesielt imponerende.

Beklager på forhånd, alle dere som kommer til å møte meg på et kjøkken med et rødvinsglass etter at byens utesteder har stengt kranene i løpet av sommernettene som kommer. Hvis jeg kjeder deg får du heller ta igjen ved å fortelle meg om den lille snørrvalpen du har gående hjemme eller noe du drømte en gang eller hva du nå enn vil servere fra det kjipe small-talk-repertoiret ditt.

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg vil ha fun-facts! Du kan få av meg også. Visste du at en geværkule kan få en fart på 1000 m/s?

  Bloggtips, forresten: http://fredrik.cafe.se

  Horatio

  12/06/2012 at 09:43

 2. Du kan ikke skrive filologi uten å skrive LOL!

  kevinpieter

  26/02/2013 at 21:40


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: