Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

Har’u’kke julekalender, sier’u?

with 2 comments

Stakkar deg! Julekalender* er jo det triveligste som finnes. Grinchetrynene som dropper julekalender går glipp av så mye hygge atte hjælp. Dersom du ikke kjenner noen som liker deg godt nok til å lage pakkekalender må desember fortone seg som rene marerittet. Vel, fortvil ikke – det er ennå ikke for sent. En gjeng trivelige trøndere (tror jeg) tilbyr en Alternativ Julekalender i form av julesanger hver dag frem til jul, og det er atpåtil gratis.

Alternativ julekalender 2011

Tradisjonen ble startet for fem år siden, og selv har jeg mottatt de koselige presangene i e-postkassen hver adventsdag siden 2008. Det er kjente og mindre kjente norske (og en sjelden gang en og annen utlending) artister som bidrar med julesangene, og hver dag får mottakerne minst én julesang, gjerne sammen med en julehilsen, over e-post. Noen av låtene er artistenes egne, mens andre er fiffige covere av diverse juleklassikere.

Årets første kalenderluke inneholdt den gøyale, om enn noe hissige julesangen «God jul, Jesus» av buzzbandet Honningbarna. Fans og folk som kjenner meg vet godt at jeg ikke er deres største fan, så jeg kommer heller til å høre på Tore Johansen-juleplata tolv ganger i kveld og håpe på en hyggeligere overraskelse i morgen. Akk ja, man kan ikke forvente at alle låtene skal være umiddelbare favoritter.

Apropos favoritter; blant tidligere slagere som virkelig falt i smak for meg er den nydelige, lavmælt dronende Sun in Sound-låten «Tomten» og Kråkesølvs herlige cover av den utsøkte juleslageren «Hjem til Jul». Andre som har levert godsaker tidligere er storheter som Kvelertak, 1099, Little Hands of Asphalt, Soup og Lasse Marhaug. Med andre ord burde det være store sjanser for at selv en særing som deg finner noe du liker i noen av årets kalenderluker. Meld deg på moroa her!

________________________________________________________________________________________________________

* Eller «jewlekalender», om du vil. Sorry, jeg må jo opprettholde den stadige leserstrømmen jeg har av folk som googler «jødevitser».

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. This subject is generally pretty touchy for almost all people, my estimation is that there has had got to even be a middle or general ground that people all can discover. Anways, i do appreciate that youve added relevant and intelligent commentary here though. Thanks for your time!

  Beats Dre Sale

  23/12/2011 at 11:06

  • Thank you for understanding, Beats Dre Sale. I’m glad to see someone appreciate my relevant and intelligent commentary on the touchy subject of Christmas calendars.

   bananbra

   08/01/2012 at 14:12


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: