Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

Tilbake til hverdagen

leave a comment »

I etterkant av terroraksjonene i regjeringskvartalet og på Utøya har jeg tatt et par avstikkere fra den sedvanlige dritten jeg spyr ut i cyberspace, og det har resultert i en voldsom økning treff på bloggen*. Det er selvfølgelig storveis, men jeg kommer likevel til å gå tilbake til det lettbeinte fjaset jeg har holdt på med til nå.

Jeg er ikke skikket til å skrive om alvorlige ting, så selv om jeg fortsatt er sterkt preget av tragedien kommer jeg altså til å avstå fra å skrive mer om den. Med dette innlegget vil jeg oppsummere et par ting jeg fortsatt har på hjertet i forbindelse med Anders Behring Breivik, terrorangrepene og reaksjonene som har oppstått i ettertid.

Glenn Beck

Det fineste bildet jeg fant av Glenn Beck. Ser ut som det er fra GQ, de er sikkert ikke så opptatt av opphavsrett.

Glenn Becks Hitlerjugend-vås
En av de mer bisarre reaksjonene på terroren må være Glenn Becks infamøse Hitlerjugend-utspill. Kronidioten, som nylig fikk sparken fra sin stilling som programleder og politisk kommentator for den skammelig upartiske, høyrevridde «nyhetskanalen» Fox News, lirte av seg følgende hårreisende utsagn dagen etter massakren på Utøya:

«There was a shooting at a political camp, which sounds a little like the Hitler Youth, or whatever. I mean, who does a camp for kids that’s all about politics? Disturbing.«

Becks smakløse forsøk på å bruke Utøya-tragedien som grunnlag for det sedvanlige nazi-pøsevevet hans vakte selvfølgelig oppsikt både i norsk og internasjonal presse. Frank Aarebrot gikk så langt som å kalle ham både fascist og «en vulgær propagandist som forsøker å overgå Joseph Goebbles» i denne Dagbladet-saken om opptrinnet.

Dere som kjenner til Glenn Beck fra før har sikkert allerede fått med dere at fyren har «nazi tourettes«, så annet enn smakløse nazi-anklager var det kanskje ikke å vente fra den kanten.

Pinlig nyhetsdekning og islamhets
Det var i det hele tatt mye dårlig nyhetsdekning om terroraksjonene. Altfor mange journalister og vanlige nettdebattanter verden over trakk forhastede slutninger, og beskyldte ganske raskt Al-Quaida eller bare muslimer generelt for å stå bak bomben i regjeringskvartalet.

The Sun-forside - "Al-Qaeda" massacre

The Suns forside 23/7. Hvorfor de syntes "20 dead" passet best mellom anførselstegn må du spørre dem om.

The Sun var raskt på pletten med en forside de sikkert antok var perfekt ettersom de fikk kalt det en «Al-Quaida-massakre», og samtidig sørget for å sikre seg i tilfelle det skulle være andre enn favoritterroristene som sto bak – de skrev det tross alt i anførselstegn. Classy.

Stort sett var jeg imponert over norsk nyhetsdekning, både fredag kveld og dagene som fulgte. De hadde en vanskelig jobb, og løste den taktfullt. En av de få gangene jeg og flere med meg reagerte var da det jeg antar er informasjonssjefen ved Tinghuset informerte pressen i forkant av fengslingsmøtet mandag 25. juli.

Det var besluttet at møtet skulle gå bak lukkede dører, og en gjøk blant det oppmøtte pressekorpset stilte en del utidige spørsmål, tydelig indignert over ikke å få innpass. Det hele var ganske pinlig å se på, og den ivrige karen med alle spørsmålene fremsto som en skamløs sommervikar, desperat etter å stille kritiske spørsmål der det slett ikke passet seg.

Nuvel, selv om det er synd at sensasjonskåte journalistvikarer gjorde jobben til stakkarene på Tinghuset hakket verre i en allerede vanskelig situasjon, er det selvfølgelig en bagatell i forhold til islamhetsen som foregikk i diskusjonsfora på nett og blant diverse medieaktører i timene etter at eksplosjonen inntraff.

The Colbert Report om islamofobien
Heldigvis tok Stephen Colbert ansvar og gjorde narr av de konservative amerikanske mediene som dreit seg ut med forhastede beskyldninger mot de skumle muslimene. For de som ikke kjenner til fyren – Stephen Colbert er en fiktiv konservativ og stokk dum talk show-vert spilt av Stephen Colbert, en kløktig politisk satiriker som ser ut som kjærlighetsbarnet til Rob Lowe og Bob Saget. «The Colbert Report» er en spin-off av Jon Stewarts «The Daily Show«, der Colbert parodierer de patetiske patriot-programmene som florerer over dammen.

The Daily Show hadde for øvrig en fiffig sak om hvor defensive konservative amerikanske medier ble så fort det ble kjent at Anders Behring Breivik hevder å være kristen. Det må være lov å unne seg litt underholdning etter en uke som naturlig nok har vært tung for alle. Og hva er vel en bedre kilde til underholdning en erkekonservative amerikanske drittsekker?

Torgeir Bjellands smakløst uhyggelige kommentar på Per-Willy Amundsens Facebook-status.

Torgeir Bjellands smakløst uhyggelige kommentar på Per-Willy Amundsens Facebook-status.

Torgeir Bjelland – en forbanna drittsekk
Jo, én ting er bedre – å gjøre narr av Torgeir Bjelland. Du har ikke hørt om ham, sier du? Vel, gjøken er tidligere bokser og nå bare nazist i Norgespatriotene, et sprøtt parti som stilte til stortingsvalg i 2009 med én eneste kampsak – å stoppe ikke-vestlig innvandring til Norge. Glup gjeng, med andre ord.

Bjelland er faktisk dummere enn de fleste jeg har sett, selv i de dypeste avkrokene av cyberspace. Og det absolutte lavmål må være den uhyggelig ekle kommentaren han gulpet opp på Facebook-statusen til Per-Willy Amundsen, som for øvrig heller ikke er kjent for å være spesielt innvandringsvennlig.

Nå som vi vet hvordan fredagskvelden utviklet seg er kommentaren til Bjelland nok til å gi enhver grøsninger, men det er så absolutt ikke første gang fyren sprer uhygge på internett. Han har nemlig egen blogg.** Den er for sprø til at jeg klarer å la være å avslutte dette (antakeligvis) siste blogginnlegget mitt om terrorangrepene med et aldri så lite screenshot. Dette, mine damer og herrer, er hva fjonballen mener om hip-hop:

Torgeir Bjellands blogginnlegg om hip-hop

________________________________________________________________________________________________

* I løpet av de siste par dagene har godt over 6500 folk vært innom. Rimelig sikker på at kun to av dem er søsteren min.
** Tar forbehold om at dette er så dumt at det kanskje er noen som kødder med ham, men jeg lar tvilen komme ham til onde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: