Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

John Mayall på Rockefeller

leave a comment »

John Mayall på Rockefeller 1

John Mayall er en legende jeg endelig fikk gleden av å se på Rockefeller forrige tirsdag. Jeg må innrømme at jeg ikke er spesielt glad i blues, det er en av få sjangre jeg sliter med å få grep om. Likevel har jeg alltid likt Mayall og hans Bluesbreakers, med deres klassiske rock-aktige tilnærming og tilgjengelige vri på sjangeren.

I tillegg er det selvfølgelig stas å få se en musikklegende i levende live.John Mayall på Rockefeller 2 John Mayall har tross alt bidratt mer til det forrige århundrets store musikalske profilers karrierer enn de fleste andre kan skryte av. Eric Clapton, Mick Taylor og Walter Trout er blant de mange som har hatt kjempemessig suksess etter å ha vært med i Mayalls Bluesbreakers. Fleetwood Mac-fans som du og jeg kan også takke Mayall for hans arbeid med unge talenter, for Peter Green, Mick Fleetwood og John McVie er alle gamle blues-breakere.

Konserten var storveis, og det er artig å tenke på at John Mayall i en alder av 77 sammen med Leonard Cohen på respektable 76 har stått for et par av de mer energiske showene jeg har vært på det siste året. Mayall, som ter seg som en hakket mer hvithåret Halvdan Sivertsen på vitaminbjørner på scenen, styrer bandet med stålkontroll selv om han bevarer godt humør og glimt i øyet. Både kroppsspråk og stage banter vitner om en vanvittig inspirerende og smittende spilleglede.

Jaggu hadde han med seg en gjeng dyktige musikere også, alle tydelig jazz-skolerte med kreative innslag i rytmejobben og imponerende solopartier. Spesielt soloduellen mellom Mayalls blanding av munnspill og beatboxing og den lekne bassimproen til Greg Rzab var underholdning på høyt nivå. Som om den fabelaktige konserten ikke var nok til å gi publikum valuta for bilettpengene stilte John Mayall opp i merch-boden i godt over en time før konsertstart, der han signerte DVD-er til alle som ønsket det hadde fått både håndtrykk og autograf. Det hele utgjorde en særs trivelig aften jeg er veldig glad for at min far og jeg fikk oppleve sammen.

John Mayall på Rockefeller 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: