Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

Terningkast 3: Love and Other Disasters

with 2 comments

Helt siden Brittany Murphy døde av en «forkjølelse» ved juletider i 2009 har jeg vært preget av bunnløs sorg, aldeles utrøstelig. Jeg så jo på henne som en av mine nærmeste venner. Det har tatt halvannet år før jeg endelig klarte å oppsøke en av filmene hennes igjen, og valget falt på den noget stusselige «Love and Other Disasters» fra 2006.

Love and Other Disasters

Det mest forstyrrende med denne såkalte komedien er posituren til Brittany Murphy på plakaten. Herre jemini.

Nå er jeg ikke spesielt begeistret for typiske romantiske komedier i utgangspunktet, men denne er spesielt vanskelig å nyte fordi den rett og slett er utrolig rar. En lang rekke logiske brister og irriterende elementer gjør at filmen mister mye troverdighet, og derfor er det vanskelig for meg å ta den på alvor. Verst av alt er den håpløse britiske aksenten til (det jeg antar er) hovedkarakteren; Brittan sjæl. Hun er så dårlig at det virker som filmen er skutt kronologisk og hun bare gir opp omtrent halvveis. Hun starter som en dårlig parodi på Londonsk snobbemål og ender opp med bare å kakle på valley girl-måten hun sikkert plukket opp på Clueless-settet.

Det er faktisk så ille at produsentene åpenbart i ettertid skjønte at de måtte finne på en unnskyldning, og endte med å tidvis presentere handlingen gjennom tekstbiter fra et filmmanus. Før filmen starter kommer nemlig en slags disclaimer i manusformat, der det forklares at hovedpersonen har rar aksent fordi hun har bodd både i England og USA. Ganske pinlig, selv for en hardhudet Paradise Hotel-fan som meg.

I tillegg ble jeg irritert og forvirret av følgende elementer:

– To karakterer er begge homofile karer med mørkt, krøllete hår og kinnskjegg. Hvor er Willy, liksom?
– Hovedpersonen, altså Brittany Murphys figur, jobber for britiske Vogue. Jeg har problemer med å tro på at hun nesten aldri er på arbeid. Alle vet jo hvor sjuke i huet de motefolka er.
– Og alle vet at en Vogue-ansatt, selv om hun kun fikk tjue minutter til shopping, aldri hadde funnet på å gifte seg iført hvit bukse og t-skjorte.
– Ikke fanken om en Vogue-kvinne ville hatt på seg den klovnedrakten av en gravidkjole.
– Folka har plassert relativt ukjente og tilsynelatende ufaglærte skuespillere i alle roller (bortsett fra Brittan, da), men likevel tatt seg råd til smått festlige cameos av Gwyneth Paltrow og Orlando Bloom.

Likevel var det tydeligvis et eller annet som gjorde at jeg ikke slo av filmen i rent raseri. Lenge holdt jeg ut bare for å finne ut hvor jeg hadde sett den «argentinske» hjerteknuseren før (Love Actually? Nei, samma det). Så innså jeg at den faktisk var en smule underholdende lell. Et par passe knusktørre vitser og smått uforutsigbare vendinger gjorde det verdt tiden min, som uansett bare hadde gått med til kryssord eller Goomba-tegninger.

Hva var det jeg sa? Fy farsken, for en drittaksent. Hvis du så traileren trenger du egentlig ikke se filmen, for den viser så å si hele hovedplottet. Bihistorien handler forresten om en homse-roomm8 som prøver å finne ut om kjærlighet funker som det gjør på film. Det kan du med andre ord bare spole over.

I utgangspunktet er «Love and Other Disasters» verdt et terningkast to, men den får selvfølgelig bonuspoeng for stakkars Brittany Murphy som ikke lenger er iblant oss.

Terningkast 3.

Written by bananbra

12/06/2011 kl. 22:59

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. <3 Brittany <3

  Hanne

  12/06/2011 at 23:33

  • Rollin’ with ma homies :'(

   bananbra

   13/06/2011 at 00:54


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: