Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

L.A. Noire: The plot thickens

with 6 comments

L.A. Noire PS3-coverOh lord! Jeg har endelig fått et eksemplar av det sårt etterlengtede storspillet L.A. Noire i mine klamme fingre. Etter å ha tilbragt et par timer i selskap med sigarettrøykende hatteherremenn med press i buksa og blod på fingrene føler jeg meg klar til å gjøre det jeg liker aller best – dømme det på mest mulig subjektivt vis.

Først og fremst må jeg opplyse om at jeg har brukt timesvis på Rockstars forrige utgivelse, westerneposet Red Dead Redemption, men ikke har noe særlig førstehånds erfaring med de øvrige spillene deres. Et par timer inn i GTA IV ble jeg så frustrert over snuten og skuffet over spillopplevelsen i forhold til RDR at jeg la det fra meg. Likevel har jeg hatt enorme forventninger til L.A. Noire, og humørsvingningene jeg har gjennomgått i løpet av de første par timene i noirspillets vold tilsier at jeg ennå ikke er i stand til å avgjøre om de er innfridd eller ikke.

Etter den umiddelbare gleden over å få de velkjente kontrollfunksjonene i klypene igjen, i tillegg til fascinasjonen over den utsøkte film noir-stemningen som fra første stund gjennomsyrer spillet, irriterte jeg meg nemlig over vanskelighetsgraden. Har du spilt Red Dead Redemption eller GTA IV burde de første par oppgavene gjennomføres relativt smertefritt. De første nye elementene som er tilført L.A. Noire, knyttet til detektivarbeid i form av sporsnoking, lærer du ganske raskt å håndtere. Bilkjøring, jakt etter mistenkte og «brawling» er nokså intuitive greier, og ærlig talt føltes det ikke så veldig tilfredsstillende å oppklare de første par sakene du blir satt på som ung purk i 40-tallets Los Angeles.

Cole Phelps, eller Ken Cosgrove, om du vil

Cole Phelps etter å ha oppklart nok en vrien kriminalsak.

Jeg var i ferd med å begynne å gråte da jeg oppdaget hva jeg antakeligvis virkelig kommer til å sette pris på i løpet av gjennomspillingen av L.A. Noire. Det kan godt hende jeg var treig i oppfattelsen, men det var først da jeg skjønte hvor artig det er å sette seg inn i sakene, holde styr på oppsamlede spor og ikke minst bruke intuisjon til å sette kjeltringene bak lås og slå. Spesielt forhørssituasjoner, der du må stille de mistenkte spørsmål, observere ansiktsuttrykk og kroppsspråk og lytte til svar for så å velge riktig type bevis for å stille dem til veggs, er storveis utført. Min indre Philip Marlowe får bryne seg på passelig engasjerende små krimsaker, samtidig som mysteriene ikke er for vanskelige for min begrensede sliten-etter-arbeid-hjerne. Så langt, i alle fall.

Cole Phelps er Ken Cosgrove i Mad Men

Protagonisten Cole Phelps må ta alle sanser i bruk for å løse små og store mysterier i 40-tallets bekmørke Los Angeles. Her i middagsselskap hos en discohomo og hans "beard".

For det er slett ikke sikkert at dette inntrykket kommer til å vare. Som nevnt har jeg bare spilt et par timer, og tør ikke påstå at jeg ikke kommer til å bli lei hvis det ikke introduseres enda flere artige detektivteknikker. Men herrenammen, det er ikke noe som tilsier at resten av spillopplevelsen kommer til å bli noe mindre imponerende videre i spillet. Ta bare en titt på hvor nøyaktig utviklerne har klart å gjenskape ansiktsuttrykkene til alle Mad Men-trynene. Jepp, det er flotte greier. Jeg gleder meg til å fortsette, merker jeg.

Written by bananbra

19/05/2011 kl. 01:55

6 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Betyr dette at det ikke blir noen Jersey Shore-kvelder på lang tid? :(

  Hanne

  19/05/2011 at 06:48

  • Er redd selv Paradise må vike, dessverre. Kanke du bli med på litt Noire-spilling?

   bananbra

   19/05/2011 at 10:26

   • Jo… Men da føler jeg at jeg er utro mot simmene mine.

    Hanne

    25/05/2011 at 09:04

 2. Kan du ikke skrive mer om hverdagslige ting som jeg kan forstå

  Rottemor

  23/05/2011 at 10:44

 3. […] veldig profesjonelt ut, men jeg er faktisk ikke utdannet fotograf. Jeg er bare veldig opptatt av L.A. Noire for […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: