Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

Påskekrim: Det maltesiske myntmysteriet

leave a comment »

La meg helt fra starten av gjøre det klart at dette ikke er noen tradisjonell påskekrim. Dette er ingen gjennområtten, erkebritisk «whodunnit» eller nymotens melkekartong-gåte med flere spor enn oppkjørselen til morra di. Dette er en sann historie, og dermed skumlere enn noen filleroman av Unni Lindell eller Anne Holt noen gang kan bli.

Slik så gitaren min ut. Gudene vet hvordan han ser ut i dag.

Det har seg nemlig slik at det har vært innbrudd i kjellerboden min. Jeg vet, det er forferdelig! I tillegg til å ha endevendt hele boden og tatt på tingene mine* har de faen klore meg knabbet favorittgitaren min. Det er snakk om en aldeles nydelig Epiphone Goth Les Paul, like harry som den høres ut, men jækla trivelig å spille lell.

Riktignok vil de som kjenner meg ha fått med seg at dette innbruddet fant sted for et par ukers tid siden, men jeg må innrømme at jeg spiller gitar såpass sjeldent at jeg først oppdaget det uhyrlige lovbruddet nå i påsken.

Jeg står igjen med kun ett spor i saken, og det er her historien tar en uventet og særs uhyggelig vending: Kjeltringpakket har nemlig lagt igjen en neve mynter. Disse er ikke mistet, men tilsynelatende sirlig plassert rett utenfor og under døren til kjellerboden i et megaskummelt mønster. Helt klart med overlegg.

I tillegg er myntene av maltesisk valuta, så stort skumlere kan det rett og slett ikke bli. Kjeltringene må være fra Malta. Et par av myntene er av varianten Euro, og det gjør meg bare enda sikrere i min sak – Malta gikk nemlig over til bruk av Euro i 2008.

Jeg savner gitaren min og ønsker å banke opp eller i alle fall kjefte litt på den maltesiske kriminelle mesterhjernen og banden hans. Har du noen spor i saken? Kjenner du en maltesisk røverbande? Vet du hva det mystiske myntsporet kan bety? I så fall vil jeg gjerne høre fra deg. Legg igjen en kommentar med spor som fører til pågripelse eller en god latter, og du kan ende opp som mottaker av finnerlønn**.

*hvis dét er lov å si…
**finnerlønnen består av en flaske Kinn Pilegrim på Tilt, delt søsterlig med undertegnede over et slag Pacman.

Written by bananbra

23/04/2011 kl. 18:51

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: