Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

by:Larm-bonanza! (onsdag)

with 3 comments

Årets by:Larm er over, og tradisjonen tro oppsummerer jeg hipsterfiffens bransjefestival på subjektivt dagbokvis.

by:Larm 2011

Ballet startet allerede onsdag, med gratiskonserter i et telt plassert midt på Youngstorget for anledningen. Der var det ikke så mye som fristet, gitt. Fam Irvoll-visning og Samsaya-konsert er kanskje noe av det jeg er minst interessert i å overvære, så jeg og min gode venn Rapunzel* ruslet bort til Øst for å ta en matbit og legge en slagplan. Vi trosset faren for at at kokken skulle putte en utradisjonell ekstraingrediens i maten vår som hevn etter å ha overhørt oss latterliggjøre word-art-skiltet utenfor restauranten, og ble der til vi rett og slett ble kastet ut.

Vi skled bortover glattisen og kom ikke lenger enn til Cacadou. Der pilset vi og satte i gang planleggingen, ettersom de første par timene som vanlig hadde gått med til sladder og fjas. En gjøk med sånne kilt-aktige punkbukser danset rundt og bruste med fjærene, men vi holdt ut til det første og eneste interessante på onsdagens by:Larm-program var i ferd med å starte i teltet, nemlig Kråkesølv.

Hvis jeg har talt riktig ble dette femtende gangen jeg har sett dem live, og jeg må vel ærlig innrømme at det ikke var den beste. Lyden i teltet var slettes ikke optimal, og tidvis kunne det virke som gutta ikke hørte seg selv ordentlig heller. Uansett skal det være sagt at det ikke var bandets egen skyld at konsertopplevelsen var noget stusselig. Det største problemet er jo at de har pådratt seg et aldeles ufyselig publikum.

For all del, jeg unner selvfølgelig Kråkesølv å ha nådd ut til et stort publikum. Jeg skulle bare ønske det fortsatt var mulig å oppleve dem live uten å være omgitt av ufordragelige fjortenåringer på vodka og Red Bull-fylla.

En ting som derimot trakk opp er det nye scene-personaet til Petter Unstad. Han har gått hen og fått seg en nydelig emolugg, samt blitt en smule mer cocky. Veldig kledelig, i alle fall kombinert med metall-poseringen han et øyeblikk tød til, med et ben solid plantet på monitoren. Etter konserten brøytet vi vei gjennom klasse 8b fra Snørja Ungdomsskule og forlot by:Larm-teltet, for Kakkmaddafakka gadd vi hvertfall ikke se. Resten av kvelden ble tilbragt på Mono, med flere halvlitere og drittprat om Melodi Grand Prix.

* «Rapunzel» er selvfølgelig et fiktivt navn. Jeg har ikke lyst til å blottlegge vennene mine med deres ekte navn her i cyberspace, så jeg døper dem enkelt og greit om til navn jeg synes kler dem godt.

Written by bananbra

20/02/2011 kl. 23:19

3 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kråkesølv har spilt store konserter før. Så dem foreksempel i teltet på Hove for noen år siden. Da vasr publikum en god del hyggeligere enn de var her på by:larm:)

  • Jepp, jeg har også sett dem på Sentrum Scene under by:Larm i fjor, og i et fullsatt Rockefeller nå i januar.

   Med andre ord vet jeg godt at de har spilt store konserter tidligere, men de fineste konsertminnene jeg har fra deres gigger er gjerne de mindre og mer intime, for eksempel fra Revolver og Mono.

   Jeg var forresten også på den Hove-konserten, og jeg er enig i at publikummet der var mye hyggeligere enn drittungene på by:Larm. Det har sikkert mye å gjøre med at by:Larm-konserten var helt gratis, og at de solgte GT på boks forkledd som rusbrus!

   bananbra

   21/02/2011 at 21:35

 2. Stilig bilde.

  Hanne

  22/02/2011 at 18:55


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: