Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

Terningkast 1: Grown Ups

leave a comment »

Herre jemini. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor jeg i det hele tatt gadd å se denne filmen. Varsellampene bør jo begynne å blinke når menneskehetens verste krek er samlet i én og samme katastrofe av en film.

Castet fra drittfilmen "Grown Ups"

Fra venstre.: David Spade, Adam Sandler, Chris Rock, Kevin James og Rob Schneider.

Vanligvis er disse fjonballene med i filmer som den kleine hovepersonen, den ufordragelige bestevennen til hovedpersonen eller i tospann i «Dum og Dummere»-aktige bromance-filmer. Og vanligvis skyr jeg disse filmene som pesten. Disse guttene kan egenhendig ødelegge filmer som ellers bare ville ha vært middelmådige, og jeg ser på det som et udiskutabelt tegn på at det er best å styre unna filmen når en eller flere av dem er med på rollelisten.

Men fem av dem? I én og samme film? Det virker som om Hollywood prøver å utfordre skjebnen. Som om noen har fulgt Adam Sandler siden slutten av nittitallet og hoderystende observert ham stotre og stamme seg gjennom utallige redneck-komedier uten å bli straffet av høyere makter. Hva skal til for at Vårherre* plasserer et velrettet lynnedslag rett i kjeften på’n? Det kan hende idéen om å slenge med disse andre lavpannekumpanene hans rett og slett er et eksperiment.

Jeg finner i alle fall ingen annen plausibel årsak til at fem** av verdens minst morsomme komikere er samlet på denne måten. For det kan umulig være ønsket om å formidle en historie.

Plottet er nemlig så å si fraværende. La meg oppsummere: En gjeng gamle klassekamerater tar med seg familiene sine på hyttetur, og så bader de og så spiller de basketball. Neida, de lurer ikke meg. Det er åpenbart at disse Hollywood-kaksene bare hadde for mye penger mellom hendene og et par dager til overs. De reiste på ferie sammen, og rasket Salma Hayek og tilfeldige pene eller stygge forbipasserende med seg. For å få tjent inn litt lommepenger til en oppfølgertur bestemte de seg for å la noen filme det hele mens de bare sprang rundt og gjorde det de syntes var morsomt, for så å gi det ut på DVD og Blu-Ray. Himmel og hav, for en drittfilm.

Terningkast:Terningkast 1

* Charles Darwin, altså
* For å være ærlig teller jeg bare med Chris Rock for moro skyld. Jeg har ikke sett så mye han har vært med i, bortsett fra de ufyselige snuteduo-filmene hans, men han har jo rykte på seg for å være en habil stand-up***-komiker. Jeg lar tvilen komme meg selv og blogginnlegget mitt til gode, og velger å skjære dem alle over én kam.
*** Jeg hater stand-up.

Written by bananbra

08/02/2011 kl. 23:58

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: