Bananbra

This is not America's Next Best Friend.

E du klar for runde to?

leave a comment »

Jeg var en av mange som falt pladask for John Olav Nilsen og gjengen hans i fjor. Debutalbumet vokste på meg så lenge at jeg nå tør driste meg til å kalle den et mesterverk. Naturlig nok var jeg skeptisk i vente på nyplata, men fanden klype meg – det viser det seg at jeg slett ikke trengte å være.

John Olav Nilsen & Gjengens "Det nærmeste du kommer"

Det har allerede blitt spekulert mye i hvem kvinnen på coveret er. Jeg er rimelig sikker på at det er Supermaria.

Nå har jeg hørt gjennom «Det nærmeste du kommer» annenhver dag i halvannen ukes tid, og føler meg kompetent til å berolige alle som fryktet at Loddefjords svar på Robert Smith (eller Morrissey, om du vil) ikke var et geni likevel.

Den sjarmerende debuten, full av forfyllede gatepopperler fremført på såreste The Cure-vis, kunne jo ha vært en fluke. At unge drømmere tilfeldigvis kommer i skade for å utgi et lite kunstverk de aldri kan overgå har tross alt skjedd før.

Etter å ha hørt et par av de nye låtene på to ulike konserter i fjor sommer var jeg redd de bare skulle forsøke å gjenta suksessen ved å gå for nøyaktig den samme formelen, med synthriffene, «å-åååh»-refrengene og de språklige bildene med samme funksjon som før.

Heldigvis har John Olav Nilsen & Gjengen klart å fornye seg litt, og det uten å miste all magien fra førsteplata. «Det nærmeste du kommer» er mer optimistisk enn forgjengeren, desperasjonen ligger ikke utenpå slik den gjorde på «For sant til å være godt». Det føles som en naturlig utvikling for bandet, selv om nyplata ikke umiddelbart fremstår som en manifestering av tidsånden slik debuten var. Det kan man vel strengt tatt ikke forvente heller.

Written by bananbra

05/02/2011 kl. 15:19

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: